FAVES A LA CATALANA

15.11.2021

Ingredients per 4 persones:

2,500 quilos de faves tendres amb pell.
4 alls tendres
200 gr. de cansalada del coll.
150gr. de botifarra negra.
Oli d'oliva verge extra.
Sal i pebre al gust.
Aigua.

Elaboració

  1. Posem oli en una cassola de ferro o de fang, fregim la cansalada de coll i el pernil, tallats a trossos petits. Donem unes voltes i afegim la botifarra tallades a rodanxes.
  2. Retirem la botifarra i reservem. Hi tirem les cebes i alls tendres, i tot ben trinxat ho sofregim una mica.
  3. Tot seguit hi afegim les faves que les tindrem pelades, la fulla de llorer i la menta.
  4. Donem unes voltes i posem un raig de whisky, un rajolí d'anís o de vi de porto i un got d'aigua; tapem la cassola i deixem coure uns 15 minuts, sacsejant la cassola i afegint una mica d'aigua si veiem que es queda massa sec.
  5. Salpebrem, i afegim la botifarra.
  6. Jo les he tingut fetes en menys de 25 minuts, però el temps dependrà de lo tendres que siguin les faves.
  7. Apaguem el foc i ja podem menjar. Teniu en compte que han de quedar una mica sucoses.

Valor nutricional.

Un gran avantatge d'aquesta verdura és la quantitat de fibra, ja que un plat de faves ja ens ofereix el 8% de la fibra que hem de consumir en un dia, té quantitats apreciables de potassi, fòsfor i magnesi i també de vitamines com l'àcid fòlic, la niacina, els carotenoides així com vitamina C.

Recepta enviada per Alicia

¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar