TRUITA DE CARXOFES

15.11.2021

Ingredients per 4 persones.

  • 1 quilo de carxofes del Prat.
  • 6 ous.
  • 1/2 got d'oli d'oliva verge.
  • sal.

Elaboració.

  1. Pelar les carxofes, tallem el tronc i les fulles de fora, deixar només la part del cor, que es la mes tendre.
  2. Tallem les carxofes per la meitat i cada meitat en 4 trossos.
  3. Posem una paella amb mig got d'oli i aboquem les carxofes, les salem i deixem sofregir uns minuts.
  4. Un cop s'ha reduït l'aigua i les carxofes estan tendres, les traiem del foc i les escorrem perquè eliminin l'oli.
  5. En un bol batem els ous posem una mica de sal i aboquem les carxofes. Mentrestant posem una paella al foc amb una mica d'oli.
  6. Quant està calent aboquem la barreja de ou, carxofa i fem una truita que deixarem una mica melosa per dintre.

 Valor nutricional.

La carxofes tenen molt poques calories i tenen propietats diürètiques així que és un producte molt utilitzat per fer dietes d'aprimament.

Conté vitamines del grup B, en concret niacina (B3), riboflavina(B2), tiamina (B1) i B6 i també vitamina A. És rica en ferro, calci, fòsfor, magnesi, potassi i sodi, i conté unes quantes proteïnes i també hidrats de carboni i mucílags (fibra soluble). Resulta especialment interessant pels àcids que conté, com el cafeoilquínic i el dicafeoilquínic, el cafeic, l'oleic, el linoleic i el pantotènic. També aporta flavonoides.

La carxofa és bona per els problemes digestius i metabòlics, gràcies a la fibra soluble que aporta. Així, és depurativa, regula el trànsit intestinal i enforteix el sistema immunològic. També és bona per les cefalees (mal de cap) i per controlar el colesterol, pels mucílags i també pels flavonoides, que a banda són antioxidants i estimulen el cor.

Protegeix el fetge i contribueix a la seva recuperació en casos de malalties hepàtiques. Afavoreix la funció biliar gràcies als àcids cafeic, oleic i linoleic i l'àcid cafeoilquínic estimula producció de bilis. Per aquesta raó, els que tinguin pedres a la vesícula se n'haurien d'estar de menjar carxofes.

Aquests àcids, juntament amb la fibra, també són responsables de la reducció del colesterol, i disminueixen la pressió arterial i prevenen l'arteriosclerosi. La carxofa també redueix el nivell de sucre a la sang.

Recepta enviada per Jaume

¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar